lauantai 26. helmikuuta 2011

Rakennuslomalla homma etenee

Harri jäi siis reilu viikko sitten varsinaisesta leipätyöstä raksalomalle ruumiillisen työn ääreen. Viime päivityksestä työmaalla onkin edetty kiitettävästi. Kaikki kiviseinät sekä hormi on muurattu (vain hormin läpivienti katolle jäi tekemättä kovien pakkasten takia). Seiniä on levytetty ja kaikki huoneet ovatkin saaneet jo muotonsa.

Sähkärin piti tulla jo viime viikolla, jotta saataisiin villoja väliseiniin ja seinät umpeen, mutta muut urakat olivat imaisseet sähkömiehemme toisille työmaille. No, hommaa riitti tästä huolimatta ja maanantaina pitäisi sähkömiehenkin ilmestyä tontille.
Viikon aikana Harri on "askarrellut" ikkunoiden kanssa. Ei haluttu käyttää listoja, vaan rakentaa smyygit kipsilevyillä. Itse yhdet ikkunan pielet hioneena, totesin että kauneudesta saa kärsiä... Onneksi Harri on meistä se taitavampi askartelija, ja ikkunanpielet tuli tehtyä. On ne hienot, toivottavasti myös kestää kahta pikkuraksaajaa.

Viikonlopun aikana pitäisi saada vielä autotallin päällä olevalle käyttöullakolle aukko tehtyä, jotta sähkömies saa vedettyä sinne sähköt. Ullakkoportaat kun alkavat olla ajankohtainen hankinta, tupsahti postiluukusta Bauhausin esite, jossa kyseinen tuote oli tarjouksessa vaatimattomaan 89€ hintaan. Harri sitten mittaamaan minkä kokoiset portaat sinne mahtuu, ja selvisi että aukko on max. 58 cm. Alkoi tuntua aika ahtaalta, varsinkin käyttöullakolle vietävän tavaran suhteen, joten aukko päätettiin siirtää varastosta autotallin puolelle. Tällöin portaiden pitää kuitenkin olla palosuojatut ja kas, taas hankintalistalla on kalleinta mitä kaupasta saa. Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä että mieltymyksemme ja valintamme on aina se kallein mahdollinen vaihtoehto :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti