tiistai 1. helmikuuta 2011

Lattia valuu ja jakotukki löytää oikean paikan

Tänään alkoi klo 7.00 aamulla alakerran lattiavalu. Hurraa! Projekti etenee vauhdikkaammin kun osasi kuvitellakaan. Yläkerran kipsivalu tehdään torstaina.

Viime viikolla tosiaan tehtiin raudoituksia ja lattialämmityskaapelointeja. Viikonloppuna työmaalla käydessä edessä oli kuitenkin, noh ei niin mukava yllätys. Yläkerran jakotukki oli asennettu niin, että lastenhuoneen oven paikkaa oli siirretty 20cm ja näin ollen myös aulan ainut ehjä seinä lyheni 20cm. Meiltä ei tietenkään kukaan ollut kysynyt mitään.... Asentajat olivat kysäisseet paikalla olleelta rakennusmieheltämme joka oli vastannut että asia lienee ok.

Maanantaina Harri suuntasi työmatkalle Barcelonaan ja minä tartuin kärkkäästi luuriin ja soitin Larocin myyjällemme, että kuka meillä oikein määrää kaapin paikan, jakotukin asentajat vai me itse. Lopputulema oli kaikkia tyydyttävä, eli jakotukin suuntaa muutettiin 90 astetta, ja tämä kävi vaivatta ilman että koko kaapelointia tarvitsi tehdä alusta. Päivän aikana käytiin kyllä keskusteluja kenellä on valtaa antaa lupa rakenteita muuttaviin ja suunnitelmista poikkeaviin muutoksiin ja kuka virheestä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset maksaa. 20cm kuulostaa vähältä, mutta sillä oli juuri se vaikutus että lastenhuoneen seinustalle ei enää mahtuisi 2x60cm kaapin runkoja tai seinän toiselle puolelle kunnon televisio-ruutua.
Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Toivottavasti. Kävin kyllä paikan päällä näyttämässä asentajille miten päin se jakotukki tulee kääntää, mutta en jäänyt kädestä pitämään siirron ajaksi. Toivottavasti en tehnyt tässä virhettä, ja homma on hoidettu kuten sovittiin.

Viikonloppuna pitäisi siis olla kovaa maata jalkojen alla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti